ZANIMLJIVO

Stalno ste umorni i nikako da se naspavate? Ovo može rešiti vaš problem

Činjenica da ukoliko ne pijete vodu nećete preživeti, trebalo bi da je dovoljna sama po sebi da mislite o tome da li unosite dovoljno tečnosti. Ali, to često ne radimo. Voda je najvažniji deo našeg tela (60 %) i da organizam ne bi patio taj procent moramo održavati konstantnim.

Ukoliko ste stalno umorni, previše posla i premalo sna, ne mora uvek biti tačna dijagnoza za takvo stanje. Naime, doktori su ustanovili da veliki broj pacijenata ove simptome oseća, jer ne unese dovoljno vode.

Pravilna rehidratacija tokom dana, kako bi održali balans tečnosti u organizmu nije jednostavna. Svetska zdravstvena organizacije preporučuje oko 2, 5 litre tečnosti za odrasle žene i oko 3,5 za muškarce. Tu količinu kroz „običnu“ vodu, malo ko unese, pa često posegnemo za zabavnijim pićima, sa mehurićima.

Gazirana voda je spas
Ukoliko vodu zamenite sokovima i napicima koji sadrže šećer, od odmornog izgleda nema ništa. Samo ćete potrošiti dodatnu energiju da bi šećere razgradili, pa ćete biti još umorniji.

Rešenje nudi gazirana prirodna mineralna voda, koja čuva vaše zdravlje, a jednako hidrira organizam. Mehurići su mnogo zabavniji, pa ljudi uglavnom popiju više, a kad ste dovoljno hidrirani, na dobitku su i vaše telo i vaš mozak.

Uz gazirane vode, ne samo da ćete biti odmorniji, već i lepši, sa dovoljno vlage bolji izgled će imati i koža i kosa.

Gazirana voda nije formula je koja će zaustaviti starenje, ali će pomoći da se osećate mlađe I zdravije.

25