ZANIMLJIVO

Nekad je bio najdeblji dječak na svijetu, a sada se prepolovio! Imao je 192 kg, no pogledajte kako sada izgleda!

Dječak je ovakav način života vodio do prije godinu dana.

Najdeblji dječak na svijetu, Arya Permana (12) iz Indonezije do prije nekoliko mjeseci imao 192 kilograma. Međutim, nad njim je obavljena operacija i kilogrami nestaju “k’o od šale”.

Arya je do prije godinu dana jeo samo nezdravu hranu, kupao se u malom bazenu u dvorištu, nije čak ni u školu išao, jer je hodanje bio ozbiljan izazov za njega, a takav način života doveo ga je do toga da ima 192 kilograma i “titulu” najdebljeg dječaka na svijetu.

– On jede za jedan obrok ono što pojedu dvije osobe. Uvijek je umoran i žali se da ne može udahnuti kako treba. Samo jede i spava ili se satima kupa u bazenu – rekla je jednom prilikom njegova mama za Daily Mail.

Liječnik mu je uveo ozbiljnu dijetu koja se bazira na voću i povrću

Arya je ovakav način života vodio do prije godinu dana. Naime, liječnik mu je jednog dana uveo ozbiljnu dijetu koja se bazira na voću i povrću, morao je svakodnevno šetati, trenirati, plivati, a nakon četiri mjeseca izgubio je devet kilograma.

Naravno, svi su bili ponosni na njega, ali to je i dalje daleko od težine na kojoj jedan dječak treba biti.

Njegovi roditelji i te kako su bili zabrinuti za zdravlje svog sina, pa su u razgovoru sa liječnicima odlučili podvrgnuti ga operaciji koja će mu spasiti život.

Dvanaestogodišnjak je 17. travnja ove godine operiran, a u trenutku intervencije imao je 186 kilograma, a mjesec dana nakon operacije težio je 169 kilograma.

Za godinu dana bi mogao smršaviti još 100 kilograma

Njegova mama kaže da je Arya i dalje gladan, ali da njegov želudac jednostavno ne može više primiti onoliko hrane koliko je on unosio prije operacije.

Liječnici svakodnevno prate njegovo stanje, a prema njihovim procjenama, Arya bi mogao izgubiti 100 kilograma za godinu dana. Iako je prošlo dva mjeseca, dječak je i te kako smršavio, zar ne?

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Avpo8rv7iSA[/embedyt]