ZANIMLJIVO

Može i bez teretane: Poznati daju savete da vežbate kod kuće

Ivana Španović, Mia Borisavljević i Nikola Rađen imaju najbolje ideje kako ostati fit u danima izolacije, te koje vežbe se mogu primenjivati i kod kuće.

Brojne poznate ličnosti daju ideje kako kvalitetno mogu da se provedu dani i u vanrednim okolnostima, pa osim što su se pojedini bacili na čitanje knjiga i duhovno uzdizanje, ima i onih koji smatraju da nikako ne treba zanemariti ni fizičku aktivnost.

Pogotovo ako ne spadate u najrizičniju grupaciju, odnosno nemate baš 65 godina i nije vam, kao penzionerima, preporučeno da strogo mirujete, možete da jačate imunitet i budete u formi kako bi bili još spremniji da pomažete starijim sugrađanima.

Oni koji redovno treniraju vrlo dobro znaju koliko fizička aktivnost poboljšava opšte stanje organizma. Tako i najbolja atletičarka Srbije, Ivana Španović, ni u ovim teškim vremenima ne prekida svoje redovne aktivnosti, pogotovo što je još neizvesno šta će biti sa Olimpijskim igrama, pa svakako mora da ostane u kondiciji.

“Trening kod kuće? Može, može…”, poručila je Ivana putem društvene mreže gde je i okačila video kako ona održava formu treningom u dvorštu i to u paru, sa svojim dečkom Markom Vuletom, koji je inače fitnes trener.

Ako rešite da sledite njihov primer, sigurno nećete pogrešiti.

Isto tako, pevačica Mia Borisavljević, koja ceo život trenira i tako održava top formu, i u vanrednim okolnostima pronalazi način da vežba, te da i druge podstakne na aktivnost u izolaciji. Objavila je video na svom Instagramu, uz koji je dala i par uputstava za zdrav život i suzbijanje stresa.

“Nema teretane, ali imamo parkove, livade, dvorišta, šume, terase, pa i stanove i sobe. Niko ne može da vam zabrani da vežbate! Ako se ulenjimo u ovom periodu, jedući sav onaj šećer i brašno koje je ponestalo u prodavnicama, bićemo kao tenkovi i to baš pred leto. Nećemo to nikako! Ja ću ovako svaki dan, nemojte da vas mrzi… Ako imate neka pitanja… Slobodno… Nešto u poslednje vreme baš imam vremena”, uputila je motivacionu poruku, a na kraju se i našalila sa viškom vremena koje nas je sve zateklo nespremne.

Vaterpolista Nikola Rađen takođe je navikao na redovan trening i vanredno stanje samim tim je i njemu poremetilo njegovu dnevnu rutinu.

“Fale mi treninzi u timu. Sada smo uskraćeni za sve to. Zato treniram u stanu koliko je moguće, ali nije to to. Šta da radim, prilagođavam se kako mogu i moram, što i svima ostalima preporučujem, da nađu način da ostanu aktivni”, savetuje vaterpolista i otkriva šta još radi u toku dana:

“Pored toga, vreme provodim na internetu, a najviše sa decom kada su kod mene”, rekao je Rađen za Nova.rs.